K4 aktivitet- bygning af hønsehus

Vi har samlet en masse rester træ sammen fra gamle paller, som vi vil bruge til at bygge et hønsehus til når vores kyllinger bliver store nok til at komme udenfor. Pernille beholder 3-4 høns, derfor er hønsehuset bygget dertil.

Vi havde ikke nogen skitse for hvordan huset skulle se ud, da vi ikke vil ud og bruge penge på materialer, måtte vi bygge med det vi havde skaffet os. Vi startede med at lave skelettet af huset, som nøje skulle måles ud med de træplader vi havde til rådighed. Det endte med at blive 1m x 60cm.

Derefter byggede vi siderne på skelettet, hvor der er hul, så hønsene kan komme udenfor.

Nede i huset, har vi afskærmet en kasse, som skal bruges til redekasse. Vi har læst os frem til at 3-5 høns kun har brug for en redekasse. I den anden ende af buret har vi monteret en siddepind, som er en firkantet liste vi har høvlet lidt rund på kanterne. Da høns helst vil have den kantet, så de ikke glider af. Vi har placeret siddepinden i modsatte ende af åbningen, for at skærme af for træk. I åbningen kommer der en gennemsigtig plastik plade i, så åbningen samtidig kan have funktion som et vindue. På den måde kommer der stadig lys ind til hønsene, som er vigtig for deres ægproduktion særligt om vinteren. Men også så de ved hvornår det er morgen.

Ud fra huset har vi bygget hønsegården. Her kan hønsene gå i tørvejr/læ under selve hønsehuset eller bevæge sig ude i resten af gården. Gården er blevet 2,4m x 1m.

Hønsehuset har nu fået en omgang maling, så kan det bedre klare at stå ude. Der er blevet sat hønsenet rundt om hele gården, i både top og bund, for at sikre sig at ræven ikke kan grave sig ind til hønsene. Der er blevet sat 2 hjul på nede i enden, så hønsehuset nemt kan flyttes rundt på græsplænen.






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Udviklingsprojekt opgave 1

Dyreholdsopgave B

Dyrehold - udrugning af æg - status uge 3