Opslag

Viser opslag fra maj 29, 2022

Bålhyttedag

Billede
Dissektion af ørred Her klippes fisken op fra gat til hovedet. Tarmen og mavesækken tages ud. Her ses milten Her ses fiskens lever Tarmen undersøges Fiskens store mavesæk, som vi undersøgte for indhold. Der undersøges om der stadig er luft i svømmeblæren. Det var der ikke. Vi var overrasket over hvor lille hjertet var. Nyren blev taget ud som det sidste hen langs fiskens rygsøjle. Det sidste af nyren bliver fjernet, og fisken skylles grundigt i koldt vand Oversigt over fiskens anatomi Tilberedning af bålmad Gisela laver bolledej og fladbrød med brændenælder Pernille kværner speltkerner til mel, som anvendes i fladbrød Fladbrød laves over bål på en bon-fire Boller og rabarbertærte laves i hver sin hollænderovn. Hvor man skal have fokus på at have friske gløder klar  til at lægge under og ovenpå låget af ovnen.