Værksted til naturvidenskabsfestival

Her har vi lavet en kort beskrivelse af den aktivitet, som vi vil lave på Naturvidenskabsfestivalen til september 

Titel (find på en catchy og beskrivende titel til jeres værksted): Lav din egen frø-bombe

Emne (hvad handler jeres værksted om?): Børnene skal lave deres egne frø-bomber ud af blomsterfrø, som vi har indsamlet. Frø-bomberne får børnene mulighed for at få med hjem, hvor de kan kaste frø-bomberne ud på steder, hvor de fx synes der mangler nogle blomster og for at sprede mere biodiversitet på forskellige områder. 

Mål for elevernes udbytte: Målene for elevernes udbytte er, at de får viden om eller udbygger deres viden omkring biodiversitet, forståelse for "vild med vilje", dyreliv, frø, spiring, spredning af blomster og bæredygtighed. 

Arbejdsform (individuelt/i mindre grupper/eller…) hands-on aktivitet: Arbejdsformen er individuel, hvor børnene får mulighed for selv at være deltagende. Børnene skal lave deres egne frø-bomber ud af ler og frø fra forskellige blomster. 

Tidsramme: Længden afhænger af det enkelte barn, men forventes at være på omkring 5-10 min. 

Læreren rolle: XX

Lokation: (beskriv jeres ønsker ude/inde, strøm, vand, borde mm.): Aktiviteten skal gerne være i nærheden af noget vand. Vi skal bruge nogle borde, hvor vi kan have materialer stående samt hvor børnene kan stå og lave frø-bomberne.

Ideer, litteratur og links til videre arbejde med emnet: Det er en god ide med et opslag eller en stak flyers til lærere/pædagoger




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Udviklingsprojekt opgave 1

Dyreholdsopgave B

Dyrehold - udrugning af æg - status uge 3