Vi har besluttet at vi vil arbejde med kyllinger/ høns til vores dyrehold. Vi har derfor skaffet 15 æg, til udrugning og vi har derfor lånt en rugemaskine, som skal hjælpe med dette. Æggene er hentet hos et privat opdræt. De er helt friske, da det er vigtigt at de ikke er over 14 dage gamle. Æggene skal være befrugtet, det vil sige, veje mellem 55 og 65 g. De er alle vejet og har den rigtige størrelse. Æggene bør opbevares i en bakke og ved en temperatur på mellem 10-12 grader, inden de kommer i maskinen. Det er ligeledes vigtigt, at de bliver vendt en gang i døgnet. Da den første rugemaskine ikke virkede, som ønsket, har vi været i kontakt med SAABU Natur, som er et værksted for udviklingshæmmede. De var så venlige at stille deres maskine til rådighed, så vi kunne få gang i produktionen. Inden man går i gang, med at ruge æg ud, skal maskinen rengøres og desinficeres. Rugemaskinen skal samles og der skal hældes vand i begge ender af maskinen. Maskinen skal placeres i stuetemperatur 20-
Jep så er I i gang :-)
SvarSlet