Bålhyttedag

Dissektion af ørred

Her klippes fisken op fra gat til hovedet.
Tarmen og mavesækken tages ud.
Her ses milten

Her ses fiskens lever

Tarmen undersøges

Fiskens store mavesæk,
som vi undersøgte for indhold.

Der undersøges om der stadig er luft
i svømmeblæren. Det var der ikke.

Vi var overrasket over hvor
lille hjertet var.

Nyren blev taget ud som det sidste
hen langs fiskens rygsøjle.

Det sidste af nyren bliver fjernet,
og fisken skylles grundigt i koldt vand

Oversigt over fiskens anatomi

Tilberedning af bålmad

Gisela laver bolledej og
fladbrød med brændenælder

Pernille kværner speltkerner til mel,
som anvendes i fladbrød

Fladbrød laves over bål
på en bon-fire

Boller og rabarbertærte laves i hver sin hollænderovn.
Hvor man skal have fokus på at have friske gløder klar
 til at lægge under og ovenpå låget af ovnen.



Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Værksted til naturvidenskabsfestival

Dyrehold - udrugning af æg - status uge 1

Udviklingsprojekt opgave 1